Asiantuntija ei loukannut edellistä klubia – päinvastoin

Ei ole epäilystäkään siitä, että Julian Nagelsmann jatkaa ajatusta nuoresta ja kunnianhimoisesta Leipzigista. Valmentaja itse rakastaa antaa mahdollisuuden hyvin nuorille kyvyille – kyllä, hän itse aloitti ammatillisen uran tässä tilassa, mutta Hoffenheim teki hänestä päävalmentajan 28-vuotiaana! Ja lyhyen, mutta vaikuttavan uransa aikana hän onnistui nostamaan uuden tason kokonaisen joukon meille tuttuja jalkapalloilijoita. Niklas Süle on nyt Baijerissa, ja Joelintonin kaltaiset kyvyt kehittyvät edelleen.

Asiantuntija ei loukannut edellistä klubia – päinvastoin. Nagelsmannin ollessa perässä hän pääsi Eurocup-alueelle useita kertoja, ja on jopa outoa, että lopulta lahjakas valmentaja muutti toiseen klubiin, jolla on samanlainen asema – hän olisi voinut päätyä todelliseen grandiin. On kuitenkin mahdollista kutsua Leipzigia Hoffenheimin analogiseksi venytellä: saman nimisen kylän joukkueesta hän siirtyi projektiin, jota ei voida kutsua ”pitkittyneeksi kokeeksi”. Kaikkia tittelissä olevia Red Bull -seuroja pidetään veljinä ja jakavat paljon keskenään.

”Monet Leipzigin viime vuosien tapahtumista liittyvät klubien ympärille muodostuneeseen rakenteeseen. Haluamme kehittää molemminpuolisesti hyödyllistä koordinaatiota joukkueiden välillä. Tämän pitäisi auttaa saavuttamaan uusi taso, etenkin “Leipzig”, Rangnik sanoo.
Itse asiassa koko konsepti on oletettavasti ensisijaisesti tarkoitettu auttamaan saksalaista klubia, joka on lippulaivahanke – mahdollisuus lunastamiseen kaikkien Salzburgin Red Bullissa tehtyjen virheiden jälkeen.

”Haluamme luoda New Yorkissa ja Brasiliassa partiolaisten ja uusien akatemioiden verkoston. Joten meillä on virta lahjakkaita jalkapalloilijoita, jotka parhaimmillaan menevät Eurooppaan ja Leipzigiin.

Julian Nagelsmannin kiinnostus voidaan ymmärtää: hän ei vastaanota yhtä kuin kolme akatemiaa sijaintiaan! Ja vaikka Rangnik on tiiviisti mukana heissä, valmentaja voi itse kiinnittää kaiken huomionsa kentän tuloksiin. Kukaan ei kerro sinulle, että entinen keskitason talonpoika Leipzig on suuri, mutta otamme huomioon kaikki Red Bullin projektit ja valtavan partiolaisten verkoston, ja käy selväksi, että puhumme klubista, jolla on suuria mahdollisuuksia. Klubi, jonka potentiaali on vaarallinen aliarvioida.