Jos naapurit juhlivat mestaruutta täysipäiväisessä ottelussa

Tämä on henkilökohtainen haaste Mourinholle. Hänen voittajansa luonteensa ilmenee paitsi suuressa määrässä voittoja, myös sitä, että hyvät tulokset tekevät hänen parhaista ominaisuuksistaan ​​ilmeisiä ja huonoja – päinvastoin. Jos United voittaa kaupungin puolueella ja tekee sen portugalilaisen tapaan, tulee selväksi, että on vielä liian aikaista lähettää tämä harmaa susi museoon.

Jos naapurit juhlivat mestaruutta täysipäiväisessä ottelussa, José näyttää hänen pahimman puolensa, kiinnittää kaiken kaiken kopioihin lehdistötilaisuudessa ja muistuttaa yhä enemmän uutta Arsene Wengeriä. Vanhana ja hyödytön ritarina, joka usean vuoden ajan hyökkää voimakkaaseen lohikäärmeeseen, mutta joka kerta, kun hän nousee uusiin tekosyihin, miksi hän ei tehnyt sitä uudelleen.

Guardiola voi rentoutua ennen Derby, hän on toistanut useita kertoja, että hänelle mestaruuden tietyssä ottelussa on kurinalainen, ja ei ole mitään syytä vääristää katalaani. Mourinholle tilanne on erilainen – tappio tekee hänestä pelle. Ja hän, kuten valmentaja, jolla on voittajan mentaliteetti, pelkää sitä hyvin.

Hän rakastaa ja osaa antaa mestarikursseja suosikkejaan jopa joukkueidensa epäonnistuneissa vuodenaikoissa. Tämä kaveri iskee kilpailijoiden tappamisesta, vaikka hänen tiiminsä ei enää väittäisi mitään. Hän teki Steven Gerrardia itkemään vuonna 2014, kun hän laittoi kaiken riviin estääkseen Liverpoolin voittamasta mestaruuden, jos Chelsea ei tehnyt sitä. Paras ottelu Mourinhon ja Unitedin välillä viime kaudella oli voitto hänen Chelseaan toisella kierroksella, kun Conte-tiimi ei osunut kohteeseen ja näytti itsestään.

Huomenna Mourinho voi jopa ilman näkyviä seurauksia ottaa toisen päänahan, tehdä ylimielisen kasvon ja näyttää koko maailmalle, ettei hän ole vielä luovuttanut. Manchester United on jo menettänyt sodan tällä kaudella, mutta voi voittaa viimeisen taistelun – ja se on kaunis.