Kaikki oli hyvin Bernardin kanssa

”Lille” päätti pitkien katselmiensa jälkeen viedä Laman hänen luokseen, mutta ennen kuin hänestä tuli “koirien” päämaalivahti, Bernardilla oli mahdollisuus käydä vuokrasopimuksissa. Jonkin verran aikaisemman tarinasi sankari, kamerolainen Tom N ‘Kono auttoi häntä, osoittaen koko maailmalle, että tumman ihonvärin ihminen voi olla upea maalivahti. Joka tapauksessa vuoden 1982 maailmancupin jälkeen Lama tunsi muuttuneen asenteessaan itseensä. Mutta murtautua “Lille” -joukkueeseen live-ehdokkaan Philippe Bergeron ja Ranskan joukkueen maalivahdin kanssa Guyanan kaveri ei ollut ajateltavissa.

Vuonna 1983 Bergero lähti Toulouseen, ja oli mahdollista ja jopa välttämätöntä taistella Jean-Pierre Mottea vastaan ​​oikeudesta olla ensimmäinen numero. Vaikka ei ensimmäisellä yrityksellä, Bernardista tuli siitä huolimatta “koirien” päämaalivahti. Lillen puolustus ei ollut vahva, Lamilla oli paljon työtä. Bernard täytti kuoppia, oli väärässä, mutta muutamassa vuodessa hänestä kasvoi erittäin kunnollinen maalivahti. Sekoitin pari kertaa ottaen rangaistuspisteen. Vuonna 1989 Lama meni “Metz” -tapahtumaan, soitti siellä vuoden, oli riita kaikkien kanssa ja muutti “Lance” -sivulle. Ja hän ei lopettanut sitä, vuotta myöhemmin hänestä tuli Brestin maalivahti. Kaikki oli hyvin Bernardin kanssa, mutta hän vietti vain vuoden Ranskan länsimmäisessä klubissa – hän ei pystynyt vastustamaan Pariisin Saint-Germainin kutsua. Valmistunut kuuluisan Joel Buttsin soittaminen. Lepakoiden itse korvaaminen ei ole helppo tehtävä. Mutta Bernardista tuli nopeasti hänen poikaystävänsä Parc des Princesissa. Ja UEFA-Cup-otteluiden jälkeen Real Madridin kanssa, Lamasta tuli pariisilaisten uusi idoli. Santiago Bernabeu -pelissä PSG: n maalivahti iski rangaistuksen (Michel lopetti sen todella ja asetti lopputuloksen 3: 1). Pariisissa ”Royal Club” oli 4: 1 bitti, kun laama auttoi useita kertoja, kun vastakkainasettelun lopputulos ei ollut kaukana. Lisäksi hän veti viime hetken kovimman iskun, mikä varmisti pariisilaisten osallistumisen semifinaaliin.

Pian Lama työnsi Ranskan porteista ikääntyvän Bruno Martinin. EM-kilpailussa hän oli ensimmäinen les blues -numero. Toiminut jo Aimee Jacquet -ryhmän kanssa, Zinedine Zidanen tähti oli jo noussut, ja itse ranskalainen joukkue oli jo prototyyppi sille loistavalle joukkueelle, joka voittaa pian kaiken, mitä juuri voitti.