Kun uusi valmentaja saapui joukkueeseen ja lähti Edinson Cavanin klubista

Olemme jo kirjoittaneet siitä, miten “Napoli” ilmestyy meille uudella kaudella, mutta vältimme tarkoituksellisesti Marek Hamshikin puolta, koska hänen olisi keskusteltava tarkemmin.

Kun uusi valmentaja saapui joukkueeseen ja lähti Edinson Cavanin klubista, joukkueeseen tuli paikka uudelle johtajalle. Leader, ei sanan tavanomaisessa merkityksessä, ei inspiroi feats-kapteeni, vaan pelin johtaja, josta hyökkäävän joukkueen toiminnan menestys riippuu. Aiemmin Cavani oli tällainen henkilö Napoliin, ja vaikka yhtä lailla lahjakas Gonzalo Higuain saapui paikalleen, argentiinalainen ei todennäköisesti vetää tällaista taakkaa pelkästään siksi, että hän viettää ensimmäisen kauden joukkueeseen. Yksi Rafa Benitezin tärkeimmistä toimijoista on todennäköisesti Marek Gamshik. Serie A: ta hirvittävältä teurastavalta trio Lavessi-Kavani-Gamshikilta on nyt vain slovakialainen. Viime aikoina hän allekirjoitti uuden sopimuksen, jossa oletetaan, että pelaaja pysyy Napolissa ainakin vuoteen 2018 saakka. Ja tuomita hänen sanoin, olkoon niin. Gamshik on päättänyt menestyä “Napolilla” ja tulla faniensa kaltaiseksi hänen Totinsa kaltaiseksi.

Kuten minusta tuntuu henkilökohtaisesti, Gamshik oli viime kauden aikana hieman yliarvioitu. Slovakki erottui kentältä äärimmäisen herkullisen kampauksensa sijasta sen sijaan, että he tekisivät joitakin erittäin hyödyllisiä toimia. Ehkä johtuen siitä, että joukkue Matstsari pelasi enemmän vastahyökkäyksessä, ja pallo ei viipynyt pitkään, mutta tosiasia on edelleen.

On kuitenkin välttämätöntä tunnistaa se kestävyys ja energia, jota hän ei pitänyt. Tilanne muuttui viime kaudella, jolloin Gamshikista tuli hyökkäysten luova keskus ja lisäsi useita hänen toimiaan. Kun Lavessi lähti PSG: stä viime kesänä, slovakki aloitti suuren roolin joukkueessa ja ei epäröinyt ottaa pelin useammin. Tämän seurauksena hän lisäsi luettelon Italian mestaruuden parhaista avustajista ja antoi 14 avustajaa. Ja jos otat huomioon kaikki turnaukset – se oli merkitty avustajalla 225 minuutin välein; vertailun vuoksi kaudella 2011/12 kului 405 minuuttia. Vuoden 2012/13 kausi oli ensimmäinen, kun pelaaja teki enemmän apua kuin hän teki.