Lievitä stressiä pisteyttämällä nivel

Bernard Llaman voitot ja “tukit”
Oleg Lytkin kertoo mustan hämähäkin epäselvästä urasta, jonka kunnia oli lyhytaikainen, ja dopingskandaali muutti lahjakkaan maalivahdin harmaaseen keskinkertaisuuteen.

Bernard Lama ei ollut ensimmäinen ja edes ainoa musta maalivahti Euroopan joukkueessa. Mutta samaan aikaan ranskalainen on epäilemättä menestyvin heistä, koska hän on ollut sekä maailmanmestari että Euroopan mestari. Yhdellä varoituksella. Lama sai nämä tittelit myrskyisän uransa lopussa.

Minä, kuten monet teistä, rakkaat lukijat, löysin Laman heinäkuussa 1993 ystävällisessä ottelussa Ranskan ja Venäjän maajoukkueiden välillä. Toisella puoliskolla ranskalaisten portille ilmestyi korkea negro, joka johti 3: 1. Teen varauksen heti, etten lisää negatiivista sanalle “negro”, joten en tunnista mitään tabuja sen käytöstä. Ei ole poliittisesti korrektia afro-ranskalaisia, varsinkin kun laamat eivät ole lainkaan afrolaisia, vaan länsi-intialaisia. Joten, edessä oli koko puoli, mikään ei ollut vielä selvää, ja meidän meidän kiirehtiä takaisin.

Ja uuden ranskalaisen maalivahdin piti käyttää taitojaan useita kertoja, ja hänellä oli epäilemättä se. Tärkeintä oli hetki, jolloin isännöimälle määrättiin rangaistus Sergei Juranin purkamisesta. Valeri Karpin, yksi tuolloin parhaista rangaistuspotkureista, lähestyi palloa. Valerian ollessa ylöspäin, Lama käänsi vartaloa, heilutti käsiään. Kiinteä, sääntöjen mukaan, pysyi maalivahdin jaloissa ja silmissä. Bernard ymmärsi missä Valeri osuu ja juuri ennen iskua askel oikeaan suuntaan. Valitettavasti Karpin ei toteuttanut rangaistusta, ja Venäjän joukkue kärsi ensimmäisen tappionsa lähihistoriassa. Ei voida sanoa, että maalivahdista tuli päähenkilö, joka ei antanut hänelle kääntyä kokouksen nousuun. Mutta sinun on myönnettävä, ja hänen ansioidensa olivat suuret.

Siitä lähtien joustavasta, pitkävarusteisesta lamasta on tullut säännöllinen vieras televisio-näytöissä. Huolimatta siitä, että ranskalaiset eivät päässeet vuoden 1994 maailmancupiin, he onnistuivat häviämään kotimatkat Israelin ja Bulgarian maajoukkueille. Lippu putosi käsistä. Video, jossa Emil Kostadinov teki saman pallo, toistettiin useilla kanavilla pitkään. Lama huomasi yhtä kauniita kuin lyödä. Vitsi.