Paris Saint Germain – pariisilaiset olivat liigan

Paris Saint Germain – pariisilaiset olivat liigan toiseksi parhaana siirtojen kustannuksella, mutta ensimmäinen kauden lopussa. Ranskan mestari allekirjoitti merkittäviä toimijoita, kuten Edinson Cavani – 64 miljoonaa euroa, Marquinhos – 31,4 miljoonaa euroa ja Lukas Dignet – 15 miljoonaa euroa. Suurten ostosten taustalla PSG rikkoi useita jalkapalloilijoita. “Mustalla listalla” oli Kevin Gameiro, joka siirtyi Sevillalle – 7,5 miljoonaa, Diego Lugano, joka jätti joukkueen vapaaksi agentiksi ja joka allekirjoitti sopimuksen West Bromin kanssa. Viimeisin lähti Pariisista oli Mamadou Saho, joka liittyi Liverpooliin. Kaupan määrä on 21 miljoonaa euroa.

“Saint-Etienne” – samalla tavalla meni ja “vihreä”. Myynnin vuoksi Saint-Etienne sai noin 23 miljoonaa euroa ja käytti 15 miljoonaa. Samalla joukkue menetti johtajan Pierre-Emerick Obameyangin – 13 miljoonaa ja vankka sopimus Borussia Dortmundin kanssa. Josua Gilavoga myytiin vielä 10 miljoonaa, siirrettiin Madrid Atletkioon.

”Lille” – ”Pohjoiset suuret tanskalaiset” olivat samanlaisessa tilanteessa kuin ”Lion” ja ”Saint-Etienne”. Joukkue ansaitsi siirrot 30 miljoonaa ja käytti vain 2,4 miljoonaa. Merkittävin osto voidaan pitää Wolfsburgista siirtyneen Simon Kjaerin hankintaan 2 miljoonaan euroon. Samalla “Lille” ansaitsi 15 miljoonaa euroa Dignen myynnistä PSG: ssä ja 6,3 miljoonaa Orjolien Shedjusta, joka siirtyi Galatasaraylle.

Bordeaux – Gordialaiset eivät olleet niin aktiivisia, että he allekirjoittivat vain Lukas Orbanin 3,5 miljoonalle. Mutta hän myi Boron 9,5 miljoonalla eurolla. Joukkue lähti Anthony Modestista – Hoffenheim ja Benoit Tremulinas – Dynamo K.

“Toulouse” – ranskalaisen liigan 1 keskipiste ja useimmat siirtomarkkinoiden joukkueet ansaitsivat enemmän kuin käytettiin. “Toulouse” TO: n aikana allekirjoitti Uros Spazicin – 1,5 miljoonaa euroa, Oscar Trejo – 2 miljoonaa ja kolme muuta pelaajaa, joiden hinta vaihtelee miljoonasta kahteen. Samaan aikaan ranskalaiset myivät johtajansa Etienne Kapuen Tottenhamille. Kaupan määrä oli 11 miljoonaa euroa. Yhteensä “Toulousen” myynnistä saatiin 20,7 miljoonaa euroa.