Tarjouksesta heiltä evättiin

Kesällä 2016 Liverpool tarjosi 11 miljoonaa puntaa Christian Pulisicille. Tiimi uskoi, että amerikkalainen voisi tulevaisuudessa liittyä tiimiin ja tulla joukkueen tärkeäksi jäseneksi. Ei painetta.

Tarjouksesta heiltä evättiin. Nyt Liverpool on erilainen. Jurgen Klopp, joka löysi ensin Pulisicin, rakensi joukkueen, joka pystyi voittamaan Premier League. Tämän kauden alussa saksalaiset päättivät olla yrittämättä allekirjoittaa entistä suojelijaa – huolimatta siitä, että ensimmäisen koettelemisen jälkeen hän kasvoi ja muuttui tähdeksi.

Tammikuussa tuli selväksi, että Borussia sopi myyvänsä Chelsea-pelaajansa 58 miljoonaan kiloon. Raha ei ole sairas – Fernando Torres, Diego Costa tai Eden Hazard olivat arvokkaampia. Kun siipi on edelleen Lontoossa, paine ei ole heikko. Siksi monet esittävät kysymyksen: oliko se sen arvoista?

Pulishich on 20 vuotta vanha, hänellä on 23 ottelua Yhdysvaltain joukkueessa. Mutta tällä kaudella paitsi outoa ei voida kutsua. Christian tuli pohjalle vain yhdeksässä ottelussa (23: sta) Bundesligasta ja Mestarien liigasta. Hän teki kaksi kertaa ja teki kaksi avustajaa. Tämä johtuu osittain loukkaantumisista, mutta Manchester Cityn allekirjoittaman uskomattoman Jadon Sanchon vaikutus on otettava huomioon.

Muista, että Sancho jätti “kaupungin”, koska he eivät uskoneet, että hän vetäisi aikuisten liigan. On hieman outoa, että nyt Pulišić, joka itse ei pysty kilpailemaan englannin kanssa, kutsutaan tänne.

Bundesliga-kommentoija Kevin Hutchard kommentoi tilannetta: ”Hänet poistettiin Sanchon pohjalta, joka osoittautui yllättävän vakaana toimijana. Hän soittaa oikealle, missä Pulisic oli aiemmin puhunut, minkä seurauksena jälkimmäisellä ei ollut niin paljon mahdollisuuksia näyttää itseään. Ja joka kerta, kun hän epätoivoisesti – jopa liikaa – yrittää todistaa, että hän ansaitsee vähintään perusta.

Sport 1 -analyytikko Abel Mesaros uskoo, että Pulisicin jännitys Saksassa on tullut olemattomaksi: ”Monet Dortmundin fanit ja pääkonttori ovat lopettaneet ihailla hänen lahjakkuuttaan. Pulisic ei ollut pelannut 500 minuuttia kauden aikana, menettänyt tärkeimmän asemansa eikä ollut pelkästään Sanchon, vaan myös tanskalaisen Jacob Bruun Larsenin takana, joka on ollut hänen kanssaan jo 17 vuoden ajan.